Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

απο το γυρισμα με αφηγητη τον Νικο Αιβαλη

Ναι υπάρχουν τέτοιοι υπέροχοι Έλληνες.. άρα το σχέδιο Σωτηρία είναι εφικτό
Το Σχέδιο σωτηρία έφερε τους καλλιτέχνες στο Νοσοκομείο Νέους καλλιτέχνες από τη σχολή Καλών Τεχνών..Μια πλούσια δράση έξω από παραδοσιακό μουσειακό χώρο ενεπνευσε όλους αυτούς τους νέους καλλιτέχνες οι οποίοι έζησαν ερεύνησαν το θέμα και μέσα από το πολύτιμο υλικό της μνήμης -ότι έχει διασωθεί- διένυσαν τη διαδρομή του χρόνου τη διαδρομή του πόνου και έφτιαξαν σημαντικά έργα.
Να πάτε στην έκθεση να αφιερώσετε δυο τρεις ώρες όσες χρειαστούν Θα είναι βάλσαμο
Κάθε μέρα εκεί στη στροφή σε περιμένει μια αναπάντεχη έκπληξη, μια συνάντηση μια ιστορία. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρίσκεσαι εκεί πιστός σε όλα αυτά τα απρόβλεπτα και απρόοπτα που σου ετοιμάζει η ζωή στο δρόμο σου..
απο το σημερινο γυρισμα με αφηγητη τον Νικο Αιβαλη..τον οποιον υπερευχαριστω για το βλεμμα και τον ενθουσιασμο του.. ΟΛΕΣ οι φωτο απο το γυρισμα..
http://www.facebook.com/album.php?aid=240412&id=700415894&l=4eee789864

Σε αυτό το νοσοκομείο βρίσκεται η ιστορία της Ελλαδας ..

Τα παρακατω σχολια ειναι απο τις μαρτυριες παλιων γιατρων του νοσοκομειου που περιλαμβανονται στην αποκαλυπτικη και απολαυστικη συναμα συνεντευξη της ομαδας mycobacterium tuberculosis που εχει στησει στο αμφιθεατρο του νοσοκομειου αυτες τις... μερες το προτζεκτ http://www.mantoux10.blogspot.com/ Τις ωρες της λειτουργιας της εκθεσης μπορει κανεις να παρακολουθησε σε μονιτορ τις αφηγησεις να παρει μαζι του σε mp3 τα ηχητικα ντοκουμεντα και να περπατησει στον χωρο του νοσοκομειου ενω θα ανακαλυπτει σιγα σιγα την ιστορια του ακολουθωντας τον χαρτη της ομαδας mycobacterium tuberculosis
Σε αυτό το νοσοκομείο βρίσκεται η ιστορία της Ελλαδας .. Εδώ ήταν το μόνο νοσοκομείο με φυλακή αγημα χωροφυλακής έφερνε τους φυλακισμένους φθισικους.. Η μαγιά για το προσωπικό γινόταν από θεραπευμενους ασθενείς .. Που είχαν πάθει πλέον ανοσία... οποτε ζουσαν πολεον εδω.. εδώ σιτιζονταν .. Ο Ερυθρος Σταυρος έδινε βοήθεια σε τρόφιμα η μονη θεραπεία ήταν τότε η ΚΑΛΗ τροφή.. Μέσα είχαμε φαΐ και φυματίωση .. Έξω είχαμε πείνα.. Ορισμένοι νοσοκομοι έκαναν εμπόριο θανάτου .. Πέθαινε κάποιος και δεν τον κατέγραφαν ως νεκρό για να πουλάνε έξω τις μερίδες φαγητού του.. Η Σλημαν είχε φυτεψει εδώ 30.000 δέντρα ήταν φίλη του Βενιζελου και της έδινε βυτια του στρατού να ποτίσει..
Η Σλημαν κυκλοφορούσε στην ΑΘΗΝΑ με τα κοσμήματα της ωραίας Ελενης ήταν όμορφη και επικοινωνιακή παρέσυρε πολλούς να κάνουν δωρεεες ήταν ελκυστική αλλά δεν ήταν ενδοτικη.. Κατάφερε να εξασφαλίσει τοσες δωρεές.... αυτό το κτίριο στέκει εδώ από το 1904